Feike Siewertsz van Reesema

Feike Siewertsz van Reesema werd geboren op 28 september 1976 te ’s-Gravenhage. In 1981 verhuisde Siewertsz van Reesema naar Deventer, waar hij zijn jeugd doorbracht en zijn schooltijd afrondde. Vervolgens begon hij aan de studie Vastgoedkunde aan de Hogeschool van Groningen.

Carriere

De carrière van Feike Siewertsz van Reesema in de onroerendgoedsector van begon in 1998, toen hij een functie kreeg als assistent taxateur bij Diephuis Stevens. Later werd hij woning- en beleggingsmakelaar bij Keij & Stefels in Amsterdam. Hier kreeg Siewertsz van Reesema de kans om zijn commerciële en communicatieve vaardigheden verder te ontwikkelen. In 2001 besloot hij om zijn eigen onderneming op te starten was mede verantwoordelijk voor de oprichting van Pinnacle en later de Beleggingsgroep. In 2008 begon Siewertsz van Reesema als managing partner bij de Lairessegroep. Vijf jaar was hij hier als managing partner mede verantwoordelijk voor de opbouw van een brede landelijk gelegen woningportefeuille. In 2012 trad Siewertsz van Reesema toe tot de RICS, een wereldwijde organisatie van professionals die zich bezighoudt met vastgoed, land en infrastructuur. Door zijn ervaringen en uitgebreide netwerk werd Siewertsz van Reesema gevraagd om toe te treden als strategisch partner van een buitenlandse belegger met wie hij begin 2014 een woningfonds heeft geactiveerd. Deze joint venture richt zich met name op de acquisitie van landelijke woningportefeuilles van banken, verzekeraars, pensioenfondsen en woningcorporaties, daarnaast wordt er ingezet op grootschalige nieuwbouwopgaven. Siewertsz van Reesema werkt aan een duurzame en kwalitatief hoogwaardige woningportefeuille waarbij de gewenste rendementen op de middellange termijn worden gerealiseerd. Siewertsz van Reesema is daarnaast enig aandeelhouder van Siewertsz Beleggingen waarmee hij deelnemingen en participaties houdt in verschillende samenwerkingsverbanden.

Nevenfuncties

Feike Siewertsz van Reesema is ambassadeur van het Professioneel Platform Vastgoed, voorzitter van de werkgroep Wonen van de RICS (het Royal Institute of Chartered Surveyors) en is bestuurslid van de ULI (het Urban Land Institute). Siewertsz van Reesema geeft met enige regelmaat lezingen en seminars over de veranderingen van de wet- en regelgeving binnen de residentiële sector, hij heeft een verbindende functie tussen de professionele Nederlandse vastgoed sector en de omvangrijke interesse van buitenlandse investeerders in de Nederlandse Woningmarkt. Siewertsz van Reesema is bestuurslid van de Godelindeschool te Hilversum waar zijn kinderen opgroeien.

Nieuws

16/01/18 – Dag van het Vastgoedbeleggen 2018
22/11/17 – Terugkijken op 4 jaar samen stadmaken in Utrecht
27/06/16 – ‘Data-analyse leidt tot snellere en betere investeringen’
11/05/16 – Feike Siewertsz van Reesema: “Kanaleneiland antwoord op vraag naar huurwoningen Utrecht Centrum”
09/05/16 – Feike Siewertsz van Reesema: ‘Wij geloven in de juiste mix’
10/02/16 – Feike Siewertsz van Reesema in debat bij ‘2016: Jaar van ingrijpende Daeb/niet-daeb beslissingen’
27/01/16 – Feike Siewertsz van Reesema expert op ‘Dag van het Vastgoedbeleggen’
15/12/15 – Terugblik: Paneldiscussie met Feike Siewertsz van Reesema, Madeleine Maaskant, André van Stigt en Wethouder Laurens Ivens
27/11/15 – Feike Siewertsz van Reesema, Eric van der Burg en Bob van der Zande te gast bij ‘Big Spenders’

Video’s

Feike Siewertsz van Reesema – Rondetafelsessie Technologie voor Beleggers
Feike Siewertsz van Reesema te gast bij Big Spenders